Kalocsa

A Budapesttől délre, 125 km-re található romantikus kisváros, Kalocsa ezer éves érseki székhely, amely hungarikumairól: a fűszerpaprikáról, az írás-hímzés-pingálás hármasáról és népművészetéről híres.

A látnivalók nagy része hangulatos belvárosi séta során megtekinthető, a központi Szentháromság téren található Astriceum Érseki Múzeum, az Érseki Palotában látható Könyvtár, és a Főszékesegyház mellett a Látogatóközpont és Paprikamúzeum egyaránt közel van a Viski Károly Múzeum jelentős néprajzi gyűjteményéhez, vagy Vinczellér Imre festőművész állandó kiállításához az egykori zsinagóga épületében. A buszpályaudvar előtt láthatjuk a modern „Chronos 8”-at, avagy a „Schöffer-tornyot”, Nicholas Schöffer kibernetikus szobrászművész alkotását, és közelben találjuk egykori szülőházában múzeumát. Látogatást tehetünk a Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúrában, vagy akár horgászhatunk a buszpályaudvar mögötti halastónál. Sétálhatunk az Érsekkertben és frissítőt vehetünk magunkhoz a Platán Rendezvényközpontban. Az Érsekkert szomszédságában Kovács László fazekasmester és Madár Helga várják a látogatókat a Fazekas Alkotóházban,ahol állandó és időszakos tárlatot láthatunk /Tornác Garélia/ vagy kipróbálhatjuk a korongozást is.

A park fogadóépülete egyben a Hagyományőrzők Háza, mely a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület gondozásában működik, népi eszközökből összeállított kiállítás mellett színvonalas programokkal csábít.

Kalocsa egyik hungarikuma a pingálás, a díszített falakat a Viski Károly Múzeumban, a Népművészeti és Tájházban és a Vasútállomáson is láthatunk. A Csajda kertben, a Kalocsai Gyógyfürdő és Uszoda medencéiben is kellemes időtöltés vár ránk. A városi programok leghíresebbike az őszi Kalocsai Paprikafesztivál, amely gasztronómiai és művészi élményekben gazdag hazatérést ígér minden résztvevőnek.

Minden esetre van egy jó ötletünk számodra:

Ha a népművészet szerelmese vagy…

Ha a múlt emlékei hoznak lázba …

Ha a híres paprikánkért látogatsz meg minket…

Ha egyedül érkezel…

Ha családi programot szeretnél…

Ha a barátokkal töltenéd az időt…

Ha a pároddal jössz…

KAPCSOLAT

Tel: +36 30/467-8690

Szent István király út 35.

6300 Kalocsa

NYITVA TARTÁS

Hétfő: 08:00-16:00

Kedd: 08:00-16:00

Szerda: 08:00-16:00

Csütörtök: 08:00-16:00

Péntek: 08:00-16:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

(c)2019 All rights reserved. - TDM Kalocsa

Készítette: Weboldal-Center