Orbán Napi Borünnep

Kalocsai-Sárköz vidékének legnagyobb tradícióval rendelkező hagyományőrző ünnepsége lassan négy évtizede tölti meg jókedvvel, hangos muzsikával és borszerető közönséggel a máskor csöndes és varázslatos Pincefalu utcáit, pincéit.

Van, ami sosem változik, az Orbán napi ceremónia szoborlocsolással, bormustrával, borlovag választással, a helyi hagyományok felvonultatásával.

Ez az ünnep a bor ünnepe, Hajós ünnepe, a Pincefalu ünnepe és legfőképpen annak a közösségnek az ünnepe, amely meghonosította és generációkon át megőrizte számunkra azt a szőlész-borász kultúrát, mely a Pincefalut létrehozta és életben tartotta.

És ünnepe minden idelátogatónak is, visszatérőknek és először jövőknek (belőlük lesznek a visszatérők, mert a Pincefalu meglátni és megszeretni ... :D ). 39 év már több, mint egy emberöltő, a Borünnep közönsége is már több generációs, s ennek megfelelően programjában is sokszínű.

40 felé közeledvén idén kicsit nagyobb teret engedünk a nosztalgiának, fiatalkorunk nagy sztárjait hozzuk el örökífjaknak és mai kedvelőiknek, a frissebb trendek kedvelőinek is tartogatunk igazi csemegét, s most már hagyományszerűen a legkisebbek szórakoztatására is gondolunk.

Az idei Borünnep a szokott módon három napos lesz, péntek délután szakmai programmal kezdődik, esti koncerttel és dj bulival folytatódik. Szombaton egész napos programmal várjuk a látogatókat, éjszakába nyúló mulatozással, vasárnap pedig a szokásostól eltérően - a hétfőn korán kelőkre való tekintettel - korábban zárunk egy friss, fergeteges záróbulival. Lesznek tréfás vetélkedők, motoros felvonulás és kiállítás, gyerekprogramok, de legfőképpen jó hajósi borok és a varázslatos Pincefalu, jó vendégfogadó gazdákkal és nyitott pincékkel. Várunk mindenkit szeretettel, jó kedvvel, borral, bulival, barátsággal. Legyetek a vendégeink!!


Részletes program hamarosan.


orban-napok-hajos-130.jpg orban-szobor.jpg orbannap.jpg pincefalu-2.jpg

Minden esetre van egy jó ötletünk számodra:

Ha a népművészet szerelmese vagy…

Ha a múlt emlékei hoznak lázba …

Ha a híres paprikánkért látogatsz meg minket…

Ha egyedül érkezel…

Ha családi programot szeretnél…

Ha a barátokkal töltenéd az időt…

Ha a pároddal jössz…

KAPCSOLAT

Tel: +36 30/467-8690

Szent István király út 35.

6300 Kalocsa

NYITVA TARTÁS

Hétfő 8:30 - 16:30

Kedd 8:30 - 16:30

Szerda 8:30 - 16:30

Csütörtök 8:30 - 16:30

Péntek 8:30 - 14:00

Szombat: zárva

Vasárnap: zárva

(c)2019 All rights reserved. - TDM Kalocsa

Készítette: Weboldal-Center