Paprika Ház

A Kossuth Lajos utca és a Kubinszky utca találkozásánál lévő emeletes villaszerű épületet dr. Tarajossy Sándor (1852-1924) kalocsai ügyvéd építtette, aki a századfordulón a keceli választókerület országgyűlési képviselője volt.


A Paprika Ház és a Paprikamúzeum a világhírű „kalocsai piros arany” sikertörténetét, a fűszerpaprika múltját, termelését, felhasználását, egyes munkafolyamatait, munkaeszközeit mutatja be a látogatóknak. Olyan hagyományokkal ismerkedhetünk meg, melyek ma is jellemzik a Kalocsa környéki falvak paprikatermesztését.


A palánta nevelése, kiültetése, kapálása, tolóekézése, kézi szedése az évszázadok alatt kialakult módon és eszközökkel történik. A kézi feldolgozás egyes állomásai, szárítás, megtörés, „csipkedés” és darálás, hagyományokat őriznek, s egyben garanciát is jelentenek a minőségi fűszerpaprika – az igazi magyar hungarikum előállítására.

Minden esetre van egy jó ötletünk számodra:

Ha a népművészet szerelmese vagy…

Ha a múlt emlékei hoznak lázba …

Ha a híres paprikánkért látogatsz meg minket…

Ha egyedül érkezel…

Ha családi programot szeretnél…

Ha a barátokkal töltenéd az időt…

Ha a pároddal jössz…

KAPCSOLAT

Tel: +36 30/467-8690

Szent István király út 35.

6300 Kalocsa

NYITVA TARTÁS

Kedves Érdeklődők! A Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzetre és az egyes aktuális korlátozó intézkedésekre tekintettel irodánk bizonytalan ideig zárva tart. Telefonon, e-mailen, facebookon - messengeren folyamatosan elérhetők vagyunk. Köszönjük megértésüket!

(c)2019 All rights reserved. - TDM Kalocsa

Készítette: Weboldal-Center