Látogatóközpont és Paprikamúzeum

A Látogatóközpont az egykori Nagyszeminárium barokk épületében kapott helyet 2016-ban, a nagyszabású turisztikai attrakciófejlesztési pályázat a „Kalocsa Szíve Program”részeként.

A központ földszinti részén a látogatók interaktív eszközök, bemutató tárlat és személyes tájékoztatás révén is átfogó képet kaphatnak az ezer éves város főbb látnivalóiról, aktuális programokról, jegyet válthatnak a városnéző kisvonatra. Az épület pincerészében borkóstolásra van lehetőség, illetve megtekinthetik a Paprikamúzeum tárlatát, mely a hungaricum kalocsai fűszerpaprika termesztésének és feldolgozásának fázisait mutatja be.

A Látogatóközpont az érseki látnivalók közvetlen szomszédságában helyezkedik el, könnyen elérhető és remek kiindulási pontos ad a városba látogató turistáknak. A vendégeknek itt lehetőségük van a jellegzetes helyi termékek megvásárlására is, emellett részletes tájékoztató anyagokat, információs prospektusokat kaphatnak, mely segíti tájékozódásukat a kalocsai és térségi látnivalók között.

Minden esetre van egy jó ötletünk számodra:

Ha a népművészet szerelmese vagy…

Ha a múlt emlékei hoznak lázba …

Ha a híres paprikánkért látogatsz meg minket…

Ha egyedül érkezel…

Ha családi programot szeretnél…

Ha a barátokkal töltenéd az időt…

Ha a pároddal jössz…

KAPCSOLAT

Tel: +36 30/467-8690

Szent István király út 35.

6300 Kalocsa

NYITVA TARTÁS

Hétfő 8:30 - 16:30

Kedd 8:30 - 16:30

Szerda 8:30 - 16:30

Csütörtök 8:30 - 16:30

Péntek 8:30 - 14:00

Szombat: zárva

Vasárnap: zárva

(c)2019 All rights reserved. - TDM Kalocsa

Készítette: Weboldal-Center